Ola Heining

Mack Lett  –  stadig nye venner!

 

For Mack-øl reiste vi til Polen i 1991 for å produsere reklamefilmen  Kosakken. Dette var første film ut i et konsept som skulle sette Mack Lett inn i et mer kosmopolitisk miljø.

Med Hans Petter Moland som regissør og kameramann til Roman Polanski: Vitold Zobrizinsky som anker, var det duket for noe stort. I tillegg kom 70 statister på settet.

 

Hans Petter hadde med råfilm og fremkallingsveske slik at han hadde kontroll på at opptaken var i boks. At han samtidig hadde sluttet å røyke og derfor hadde med masse gulerøtter med seg var ikke like heldig. Røykeslutt kunne han vente med til vi kom hjem.

 

Jeg hadde blant annet for økonomi. I disse tider var ikke banksystemet der borte helt i vater så de som hadde hadde produksjons-selskapet forlangte cash / dollar. Det var ikke bare å vente på faktura, eller skrive ut en sjekk,

 

 

Opptaksstedet var i Lüdz - Polens svar på Norsk Film på Jar, bare 10 ganger større. Stedet var i tidligere tider mest kjent for storstilet produksjon av harcore kommunistpropaganda. Nå - etter at muren hadde falt - var det nye tider og en mer variert markedstilpasset produksjon.

Fantastiske kullbuelamper fra 1920 - tallet

sørget for  et fantastisk lys

i tillegg til et fint slør som gjorde bruk

av røykmaskiner overflødig.